top of page

ABOUT

Taiteilija Tuomo Kukkonen asuu viljelemättömien peltojen ja luonnon keskellä, autioutuvalla maaseudulla. Hän tarkkailee ympäristöään tietoisesti ja tiedostamattaan, maalaukset syntyvät nähdyistä, koetusta ja eletystä. Hän kuvaa alitajuisesti omaa elämäänsä. "Värit ja tunnelmat merkitsevät minulle hyvin paljon." Teokset huokuvat rauhaa ja kaipausta ja niistä välittyy jotakin unenomaista. Horisontiviivalla hän jakaa maalauksen kahteen osaan, taivaaksi ja maaksi. Näkyvät siveltimenvedot muodostavat pilvet ja maaston yksityisskohdat.

Tuomo Kukkonen käyttää ainoastaan akryylivärejä eri alustoille, paperille, levylle ja kankaalle. Akryylimaali sopii hänen temperamentilleen, koska maali kuivuu nopeasti.Hän maalaa myös lasille ja akryylilevylle. Läpinäkyvälle alustalle maalaaminen on tehtävä käänteisessä järjestyksessä, ensiksi maalattu jää pintaan.

Kukkosesta taiteen tekemisessä suurin työ on siinä, että löytää kaikesta näkemästään oleellisen ja oman ilmaisukielen. Tuomo Kukkosen omaksi ilmaisukieleksi on muodostunut koloristinen luonnon lyriikka.

  

_DSC6472.TIF
bottom of page